Sunday, January 17, 2010

No Subject

Assalamualaikum semua.....

Pe kabar kengkawan.....terima kasih atas ingatan kengkawan...aku tak kemana2, setia dsini.... masih boleh buat n3 kat blog penaung kita ni....

Thanks for d concern bro....call aku aritu....

19 hb Dec
Isteri aku bersalin dan ada problem sikit, keadaan dia agak lemah so dlm 2 minggu tu hal baby dan isteri, aku kongsi dengan mertua aku, tp malam hari aku soranglah..aku suh mak mertua aku naik atas tido...so faham2 lah ye... (nak harap maid malaslah sbb aku masih larat lg)

Minggu ke-3,
Minggu awal persekolahan dan dlm masa yg sama mdpt perkhabar keadaan mata mak aku agak teruk, Dr dari BP suggest utk checkup di Hospital Pusrawi KL, buat check up di Pusrawi, Dr pakar suruh wat operation. Hantar parents aku blk kg kejap sbb hari Isnin 11 Jan nak kena injection Avastin (salah satu preparation utk pembedahan) - Alhamdulilah keadaan isteri aku dah makin sihat.....dlm minggu ni gak adik ipar aku kena cekup polis atas tuduhan mengedar dadah.....mak mertua aku nak pengsan dengar khabar berita ni....aku pun kelam kabut gak....Alhamdulilah...rupa2nya dia pergi rumah kawan dia dengan dia tak tahu kawan dia tu pengedar dadah...kena cekup sekali sbb dia dah berada di rumah tu dan kebetulannya barang tu ada kat badan kawan dia tu tp kena reman 1 minggu gak...

Minggu ke-4
9hb amik mak aku kat kg bawak ke rawang....11 hb injection avastin, 12 hb nenek aku masuk hospital, 13 hb adik aku yg di JB accident di depan Jaya Jusco (tpt OC lepak tu)...pendarahan di kepala....masuk Hosital Sultan Ismail...tak puashati dengan layanan pihak hospital..aku dengan isteri dia decide transfer ke Damansara Specialist Hospital, pada waktu aku menulis ni dia masih di ICU....tp keadaan di bertambah pulih, smlm dia dah boleh makan sendiri boleh tel kengkawan cuma ckp dia masih merapu sedikit, overlap dengan zaman kanak2, persekolahan dan zaman UiTM.....doakan semoga adik ku cepat pulih seperti sediakala....dan insyaAllah hari ni transfer ke ward biasa
Hingga saat ini mak aku masih tak tahu yg nenek aku (mak kpd mak aku) dan adik aku di hospital......Mak minta maaf sbb Bain bohong mak..... sbb mula, kata ada hal kat BP lepas tu ada hal kat JB, minta abah temankan utk menghilangkan rasa mengantuk...

Bain risau nanti mak susah hati..sugar level naik darah tinggi naik....mak nak wat operation takut ada effect kat operation tu...

Hari ini...
Mak aku admit ptg ni, esok pg2 operation mata kanan dia...doakan juga moga mak aku cepat sembuh...

Moga keinsafan aku dan iman ku bertambah...Amin...

5 comments:

SAM73 said...

sadis cerita ko ni BB... moga ko tabah.

Oh ya di kesempatan ini juga OC nk gitaw kt kengkawan.. blog aku tu dah diceroboh oleh makhluk asing, (Pjg ceritanya) jadinya tu... buat sementara waktu aku tutup utk anonymous tp bukan sbb anonymous senior ke anonymous jr ke atau balamos ke yg selalu lepak kt situ tu tp anonymous dr planet lain... ada la... biarlah rahsia.

ok la aku nk sambung baca cerita sadis ko ni.. OOO adik ko accident kt JB??? OO kisahnya...

bain said...

bukan sadis la OC...aku tak anggap sadis....cuma nak g tau kengkawan mana aku menghilang...sebab aku menghilang...tu je...

kena ceroboh oleh mahluk asing??? hehehe...gamba ko pun dah mcm puteri bunian terbang di awangan kashmir tu yg semua org blh nampak hehehehehe...gurau OC....

Adik aku mmg duduk kat Ulu Tiram kerja dengan MRCB, hubby ko sure tahu co ni...di accident tu masa dia blk kerja. Nak di jadikan cerita, biasa naik keta ari tu naik motor, accident lak...biasanya dia akan ngeteh dgn bossdia ari u boss dia ajak ngeteh dia tak nak...nak di jadikan cerita lah kan...

ok la aku nak g tgk mak aku kat Hospital Pusrawi, dgr kata mkn tak jadi operation ari ni sbb blood pressure dia naik....
emmmm...sabar...

SAM73 said...

eh sadis la... apa pulak tak sadisnya klu dlm seminggu pelbagai cerita pahit menimpa... mende la ko ni...lg2 klu melibatkan kesihatan mak kita, pastu ipar kena tangkap plak..adik accident.. adoiii sedihnya tak dpt dibayang.. Tok pun gitaw aku itu ari yg ko tgh dilanda dugaan hidup... yg terbayang kt kepala aku time tu..agaknya ko sakit dn mcm2 lg kt kepala...hehehe...2,3 hari aku asik memikir. Ya la...aku tak nk la ada kwn2 aku sedih dilanda permasalahan kehidupan yg hanya sementara ni.

comeisari said...

inilah yg dinamakan kehidupan..hidup mana yg x de masalah..ini bermakna Allah sayangkan kita sbb tu kita menerima ujian2 seperti ni...Insyaallah BB, ko boleh mengatasi masalah2 ini...cuma kene sabar la...

mmg perit bila kita menerima ujian2seperti ini apatah lagi kalau bertimpa2...aku faham sbb aku pernah rasa, cuma ceritanya berbeza saja...

Insyaallah adala hikmah disebalik apa yg berlaku...mungkin jugak ini dugaan ko utk menghadapi HKL40..
Wallahualam.....

bain said...

million thanks friends.....

tok itu kan dah tanggungjawab kita pd mak, ayah dan keluarga kita....aku tak terfikir pun akan sejuk perut mak mengandung ke....

cuma aku berdoa pada Allah jgn bg dugaan yg lg berat pada aku...

cerita terbaru mak aku tak jd operation mata kanan sbb mata kiri dia ada masaalah semalam, terpaksa return ke Tun Hussein Onn Hospital sbb sepital tu yg wat operation mata kiri dia..aku tak sanggup nengok maka aku kesakitan sbb tiub di mata kiri dia yg baru buat pada bulan july tu kemek dan pressure naik mendadak....kalau tak de aral mungkin mggu depan baru buat mata kanan...itu pun tengok pada keadaan ongkosnya kalau pembedahan semalam ni kosnya tak berapa bnyk bolehlah aku hantar mggu depan tp kalau melebehi budget aku terpaksa tangguh seketika....harap2 tidak melebihi...